HILMAN TOISET PENNUT SYYSKUUSSA 2015


7.12.2015

Rokkimimmit Pate, Eddie ja Rudi muuttivat omaan kotiin Halikkoon 1.12. ja niiden aikaansaannoksia voi seurata täältä. Tytöt ovat kotiutuneet hienosti. Saku lähti 4.12. ja sekin on sopeutunut hyvin uuteen kotiinsa, hieno juttu! Sarjis on vielä kotona ja vaikka se parhaansa yrittääkin niin täällä on silti hyvin rauhallista, yksi pentu ei millään saa aikaan samanlaista ryminää kuin viisi. Ja on niitä ikävä vaikka meno viiden pennun kanssa toisinaan olikin varsin hurjaa.

30.11.2015

Pennut on rokotettu kahdesti ja eläinlääkäri on tutkinut ne ja todennut terveiksi, samalla pikkukissat sirutettiin. Koko kopla sai eläinlääkäriltä kovasti kehuja, ne olivat reippaita ja käyttäytyivät hyvin. Sarjis pääsee eläinlääkäriin vielä uudelleen, se saa raivotautirokotuksen kahden viikon kuluttua ja silloin sille kirjoitetaan passi. Se matkustaa uuteen kotiinsa Kristan luo Sveitsiin tammikuussa.

Pate, Eddie ja Rudi muuttavat omaan kotiin huomenna ja Saku lähtee perjantaina, onneksi Sarjis jää vielä vähäksi aikaa. Aamulla pennut pudottivat makuuhuoneen pöydältä suuren kiinanruusun toisen kerran lattialle, silloin kyllä tuntui ettei niitä ihan heti tule ikävä... Se meni ohi nopeasti, ikävä tulee ihan varmasti vaikka pennut toisinaan melkoisia riiviöitä ovatkin. Ihan itse olen ison kukan pitkät oksat jättänyt leikkaamatta kun kasvissa oli vielä nuppuja, olisihan se pitänyt tietää että siitä tulee kiipeilypuu ja fysiikan lakien mukaan ruukku kaatuu kun pentu menee oksan päähän. Nyt on turhat oksat leikattu pois häiritsemästä, kiipeillä voi edelleen mutta tunnelma ei enää ole viidakkomainen.

Hilma hoitaa lapsiaan edelleen huolella, se imettää ja pesee niitä ja kantaa pennuille leluja kovasti naukuen ja kurnuttaen. Ehkä se tuo niille harjoitussaaliita? Pennut tosin eivät korvaansa lotkauta emon opetuksille... Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää, kaikki kissat ovat selvästi aktiivisempia kun on pieniä katalyyttejä aloittamassa riehumisen. Isot kissat ovat ottaneet osansa pentujen ruuista ja spurttailut tekevät niille oikein hyvää, ruuan suhteen koittaa ankea arki kun pennut ovat lähteneet.

Valokuvia: Pennut noin 13 viikon ikäisinä - ungarna ca 13 veckor gamla - kittens about 13 weeks

8.11.2015

Koko huusholli on vallattu, pennut riehuvat ympäriinsä ja nukahtavat sitten milloin minnekin. Perinteet varmaan velvoittavat ja nekin ovat ryhtyneet hortonomin hommiin suurella hartaudella. Irti revityt kukkien osat saavat kyytiä siinä missä lelutkin ja erityisen hauskaa on "lukea lehtiä", silppua syntyy viuhuvauhtia :-)

Pennut ovat saaneet 4 matokuuria ja ensi viikolla on ensimmäisen rokotuksen aika, tiistaina pennut täyttävät 10 viikkoa. Kaikki painavat yli kilon vaikka usein tuntuu että leikkiminen on niin tärkeää etteivät ne malta edes syödä. Kerään koko jengin yöksi makuuhuoneeseen täysien ruokakuppien kanssa, siellä ne toivottavasti ehtivät keskittyä ruokaankin.

Viimeiset valokuvat: Pennut noin 10 viikon ikäisinä - ungarna ca 10 veckor gamla - kittens about 10 weeks

Perustan Nemin pennulle oman sivun myöhemmin, tässä on nyt yksi kuva ainokaisesta. Kaksi päivää tämän prinsessan syntymän jälkeen Nemi synnytti vielä toisen pennun mutta se oli kuollut :-(

27.10.2015

Pentujen vauhti on niin kova että valokuvaaminen alkaa olla vaikeaa, kuvissa näkyy vain puolikkaita pentuja... Pennut ovat valloittaneet yläkerran ja tehneet varovaisia tutkimusretkiä alakertaan, siellä on vielä aika jännää ja yöksi kerään koko jengin makuuhuoneeseen. Ruoka maistuu pennuille mainiosti ja muut kissat ovat myös erittäin kiinnostuneita pentujen eväistä, makuuhuoneeseen pitäisi päästä nimenomaan ruuan vuoksi. Penturuoka ei ole hyväksi isoille pallomahoille ja yritän pitää ruuat oikeiden kuonojen alla.

Rekisterikirjat tulivat ennätysvauhtia, seuraavat paperihommat ovatkin sitten myyntisopimukset. Kaikille pennuille on oma koti tiedossa, tämäkin tapahtui harvinaisen nopeasti ja tehokkaasti :-)

Kootut otokset: Pennut noin 8 viikon ikäisinä - ungarna ca 8 veckor gamla - kittens about 8 weeks

15.10.2015

Pahoittelen päivityksen viivästymistä! Pennut ovat edelleen kasvaneet hienosti, nyt on ikää vähän yli 6 viikkoa ja pennut painavat noin 700 grammaa. Täplätyttö on pienin ja punatukka suurin, tosin kermapoika tulee tiukasti perässä. Pennut ovat saaneet toisen matokuurin ja se sujui aivan yhtä hyvin kuin ensimmäinenkin. Ruokalista monipuolistuu pikku hiljaa ja pennut syövät kiinteää ruokaa 2 tai 3 kertaa päivässä. Viikko sitten ne valloittivat sängyn ja silloin henkilökunta saa mennä sohvalle nukkumaan. Hiekkalaatikolla koko jengin on oppinut käymään hienosti, kaikkiaan taisi sattua 2 vahinkoa.

Hilma on taas ylettömän tarkka pennuista, sen mielestä pennut saavat kyllä hiippailla makuuhuoneen ulkopuolella mutta muut kissat eivät saa tulla makuuhuoneeseen. Eilen Kisi sai lentävän lähdön... Täytyy taas venyttää Hilman pinnaa vähän joka päivä, eiköhän tilanne pian rauhoitu.

Pennuilla on nyt nimet ja rekisteröinti on tehty, saa nähdä koska rekisterikirjat tulevat postissa.

Kermatyttö on Vinhaviiksen Söpönpöppylä (ihan kuin se osaisi poseerata)

Täplätyttö on Vinhaviiksen Sylikissa (se tulee ensimmäisenä syliin ja lähtee viimeisenä)

Punapää on Vinhaviiksen Sarjahurmaaja (on se aika hieno...)

Kermapoika on Vinhaviiksen Salarakas (vaikka voisihan se olla julkirakaskin)

Tumma tabbytyttö on Vinhaviiksen Satalasissa (sillä on ihan alusta asti ollut kova kiire joka paikkaan)

Tässä kuvia viimeisen viikon varrelta: Pennut 5-6 viikon ikäisinä - ungarna 5-6 veckor gamla - kittens at 5-6 weeks

26.09.2015

Pennut kasvavat edelleen kovaa kyytiä, nyt ne painavat noin 400 grammaa. Pentulaatikko kävi niille ahtaaksi ja avasin laatikon seinän ettei niiden tarvitse kiivetä laidan yli. Ja totta kai ne kiipeävät laidan yli, se on paljon urheilullisempaa kuin ovesta kulkeminen... Ne ovat varovasti tutustuneet makuuhuoneeseen, suuri maailma on vielä aika jännittävä paikka ja tutkimusretket ovat vielä melko vaatimattomia. Painiharjoitukset jatkuvat ja ne hyökkäävät toistensa kimppuun, hurjia petoja!

Alkuviikosta pennut saivat ensimmäiset matolääkkeensä, jatkoa seuraa joka toinen viikko muutaman kerran. Hilma madotetaan samalla. Lauantaina pennut saivat ensimmäisen kerran kiinteää ruokaa, pari niistä maisteli jauhelihaa. Täplätyttö ja cremetyttö suorastaan ihastuivat :-) Huomenna ruokalistalla voisi olla vaikka pakastekalaa.

Tässä taas kuvia viikon varrelta: Pennut noin 3,5 viikon ikäisinä - ungarna ca 3,5 veckor gamla - kittens at about 3,5 weeks

19.09.2015

Pennut ovat kasvaneet hienosti, jokainen painaa yli 300 grammaa. Ne harjoittelevat jo leikkimistä ja purevat (ilman hampaita toistaiseksi) kaikkea, mikä osuu kohdalle. Ne harovat tassuilla ilmaa, ehkä ne yrittävät ottaa kiinni vaaleanpunaisia elefantteja? Ne jaksavat jo olla ruuan jälkeen hereillä hetkisen, ne mönkivät häntä täristen ympäri pentulaatikkoa ja punatukka on kovasti yrittänyt kiivetä pois laatikosta. Ihan vielä karkaaminen ei onnistu mutta muutaman päivän päästä ne varmasti valloittavat makuuhuoneen. Hilma-emo pitää pennuista hyvää huolta, se syö kovasti mutta on silti jo hiukan laihtunut, ison pentueen imettäminen on kovaa hommaa.

Täällä taas kuvia: Hilman toiset pennut noin 2,5 viikon ikäisinä - ungarna ca 2,5 veckor gamla - kittens at about 2,5 weeks

12.09.2015

Hilma sai 5 tervettä pentua 1.9. ja suureksi surukseni yksi pentu syntyi kuolleena. Vein Pikkumustan Eviraan tutkittavaksi, tuloksen saapuminen kuulema kestää pitkään.

Ensimmäinen pentu on cremetabby naaras, toinen ruskeakilpikonnatäplikäs naaras, kolmas ruskeakilpikonnatabby naaras, neljäs creme uros ja viides myös ruskeakilpikonnatabby naaras. Uroksen haamukuvio on täplikäs ja se on sisäistänyt että täytyy syödä jos haluaa kasvaa isoksi, se on varsinainen pallomaha. Toisella kilpparitabbytytöllä on kaunis punainen päälaki ja sen turkissa on paljon punaista. Toinen taas on tummempi mutta on silläkin jo vähän punaista näkyvissä ja sen pää on oikein siro ja soma. Täplikkäällä tytöllä on myös pieni punainen laikku päässä. Koko jengi on kasvanut ja kehittynyt hyvin ja tämä on ehdottomasti äänekkäin pentue tähän mennessä. Varsinkin cremetabbytytöllä on erinomaiset laulun lahjat.

Täällä on kuvia ensimmäisten päivien ajalta: Pentujen ensimmäiset 1,5 viikkoa - Ungarnas första 1,5 veckor - Kittens' first 1,5 weeks

© Vinhaviiksen